{ "title": "Gözün Mikrop Kapması", "image": "https://www.mikrop.gen.tr/images/gozun-mikrop-kapmasi.jpg", "date": "20.01.2024 02:37:37", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Gözün mikrop kapması, özellikle çok hassas bir organ olması dolayısı ile çok kolaydır. Özellikle mevsim değişimlerinde ve yeterli temizlik sağlanmadığında göz çok kolay mikrop kapar ve bu durum çeşitli hastalıklara sebep olur.

Nasıl Tedavi Edilmelidir?

Gözün mikrop kapması, durumuna bağlı olarak en çok karşılaşılan hastalıkların başında konjoktivit gelmektedir. Buna kornea iltihabı da denilebilir. Gözde kızarıklık yanma sulanma kaşıntı şeklinde başlayan hastalık zaman zaman göz nezlesi ile karıştırılsa da dikkat edilmezse istenmeyen sonuçlara sebep olabilen ciddi bir göz hastalığıdır. Vakit kaybetmeden bir hekime başvurmak ve antibiyotik tedavisine başlamak gerekir. Gözde ayrıca mikrobik durumlarda karşılaşılan bir diğer hastalıkta halk arasında arpacık olarak bilinen hastalıktır. Üst veya alt göz kapağında kızarıklık ve şişlik ile belirlenen hastalığın tedavisi için antibiyotik içerikli krem veya damlalar kullanılarak tedavisi yapılır. Arpacık hastalığı bazen ısrarcı olabilir bu durumda bir oftalmoloji cerrahı tarafından cerrahi müdahale ile alınması gerekebilir.

Nasıl Bulaşır?

Gözün mikrop kapması, durumunda, mikrobu kapan kişi taşıyıcı durumuna geçmiş olur. Gözüne dokunduktan sonra hastalığı elleri yardımı ile bulaştırması olasıdır. Bu durumda ellerin sık sık yıkanması ve tensel temaslardan uzak durmak gerekir. Göz hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde temizlik en önemli unsurlardan biridir. Tedavi yöntemleri olarak doğal bitkilerden faydalanmak mümkün olsa da mutlaka bir hekime danışmakta fayda vardır.
" } ] }